2019/12/11
Америк доллар
МОНГОЛ БАНК:
2,723.60₮
B30
УЛААНБААТАР
-9°
|
-22°
B30
УЛААНБААТАР
-9°
|
-18°
B30
УЛААНБААТАР
-10°
|
-20°
13:00
S30
-10°
14:00
S30
-9°
15:00
S30
-9°
16:00
S32
-11°
17:00
S31
-13°
18:00
S31
-14°
19:00
S31
-15°
20:00
S31
-16°
21:00
S31
-16°
22:00
S31
-17°
23:00
S31
-17°
00:00
S31
-17°
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2016/05/07 -нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.

Түргэн муудах хүнсийг хөргөгчид хадгалахыг зөвлөлөө

А.Төгөлдөр, iKon.mn
2016 оны 5 сарын 7
iKon.MN

Он гарсаар Монгол Улсад хэд хэдэн хоолны хордлогот халдварын тохиолдол бүртгэгдээд байна. Судалгаагаар эдгээр хордсон хүмүүс хоносон, буруу хадгалсан, дутуу боловсруулсан, эмгэг төрөгч нянгаар бохирдсон  хоол хүнсийг хэрэглэсэнтэй холбоотой байна. Тиймээс та бүхэнд дараах мэдээллийг хүргэж байна.

 
 
 
 
 
 
 

ДЭМБ-ын мэдээлснээр аюулгүй байдал нь алдагдсан хоол хүнс хэрэглэсний улмаас суулгалт өвчний гол шалтгаанаар жил бүр 550 сая хүн (220 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд) өвчилж, 230 сая хүн (96 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд) нас барж байна. Өвчин үүсгэх гол шалтгааныг эмгэг төрөгч нян, вирус, шимэгч болон химийн хороор бохирдсон хоол хүнс эзэлдэг аж.

Бэлтгэсэн: Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын төв

x