2020/08/09
Америк доллар
МОНГОЛ БАНК:
2,846.32₮
B30
УЛААНБААТАР
18°
|
10°
B30
УЛААНБААТАР
21°
|
10°
B30
УЛААНБААТАР
23°
|
10°
01:00
S29
10°
02:00
S29
10°
03:00
S29
04:00
S29
05:00
S29
06:00
S30
07:00
S30
08:00
S30
10°
09:00
S30
11°
10:00
S30
12°
11:00
S26
12°
12:00
S26
13°
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2016/05/07 -нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.

Түргэн муудах хүнсийг хөргөгчид хадгалахыг зөвлөлөө

А.Төгөлдөр, iKon.mn
2016 оны 5 сарын 7
iKon.MN
Зураг

Он гарсаар Монгол Улсад хэд хэдэн хоолны хордлогот халдварын тохиолдол бүртгэгдээд байна. Судалгаагаар эдгээр хордсон хүмүүс хоносон, буруу хадгалсан, дутуу боловсруулсан, эмгэг төрөгч нянгаар бохирдсон  хоол хүнсийг хэрэглэсэнтэй холбоотой байна. Тиймээс та бүхэнд дараах мэдээллийг хүргэж байна.

 
 
 
 
 
 
 

ДЭМБ-ын мэдээлснээр аюулгүй байдал нь алдагдсан хоол хүнс хэрэглэсний улмаас суулгалт өвчний гол шалтгаанаар жил бүр 550 сая хүн (220 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд) өвчилж, 230 сая хүн (96 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд) нас барж байна. Өвчин үүсгэх гол шалтгааныг эмгэг төрөгч нян, вирус, шимэгч болон химийн хороор бохирдсон хоол хүнс эзэлдэг аж.

Бэлтгэсэн: Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын төв

x