Ихэнх эцэг эхчүүдийн хувьд, бага насны хүүхдийхээ чихэрлэг хоол хүнсний хэрэглээг хязгаарлаж, шүдээ тогтмол зөв угаахад сургахыг хичээдэг. Хэдийгээр шүдээ тогтмол угааж, чихэрлэг хүнсний зүйлсээс татгалзсан ч хүүхдийн шүд цоорох нь элбэг юм. Тэгвэл цоорол үүсэхэд хоол хүнсний хэрэглэх хэмжээ, давтамж хамгийн чухал байдаг.
Бага насны хүүхдийн сүүн шүдийг хэдий чинээ эрүүл байлгана, ясан шүд нь төдий чинээ эрүүл, зөв байрлалтай ургахад сайнаар нөлөөлдөг.
Эцэг эхчүүд ихэвчлэн хүүхдийн сүүн шүдийг “Дахин ургана” хэмээн амны эрүүл ахуйг нь сайтар ойшоодоггүй сул талтай.
Хүүхдийн сүүн шүдийг сайтар арчилж, хамгаалж байх нь маш чухал бөгөөд хүүхэд шүдээ арчлах зөв дадалтай болсноор ирээдүйд тохиолдох олон төрлийн өвчнөөс урьдчилан сэргийлж чадна.
Иймээс, бид хүүхдийн шүдний эрүүл ахуйг хэрхэн зөв сахих, шүдэнд ээлтэй болон ээлгүй хоол хүнсний хэрэглээ, амны хөндийн өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх чиглэлээр мэдлэг болгон түгээх цуврал мэдээллийг хүргэж байна.
Хоол идэхэд аман доторх хүчиллэг орчинг хэвийн хэмжээнд байлгах, шингэлэх, хамгаалах чадварыг зохицуулж байдаг шүлс өдөрт хүнд таван удаа ялгардаг. Өөрөөр хэлбэл өдөрт таван удаа хоол идэхэд шүлс амны хүчиллэг орчинг хэвийн хэмжээнд хүргэж чадна. Харин үүнээс хойш шүлс хамгаалах үүргээ гүйцэтгэж чадахгүй.
Бага насны хүүхдэд бид чихэрлэг зүйлийг өгөхдөө нэг дор хүссэн хэмжээгээр идүүлсэний дараагаар шүдийг нь угаавал эрсдэл бага, харин бага багаар, олон давтамжтай өгөх нь шүд цоорол үүсэх өндөр магадлалтай юм.
Эх сурвалж: Нийслэлийн эрүүл мэндийн газар
Хэвлэл мэдээллийн байгууллагууд (Телевиз, Радио, Social болон Вэб хуудаснууд) манай мэдээллийг аливаа хэлбэрээр бүрэн ба хэсэгчлэн авч ашиглахдаа эх сурвалжаа (ikon.mn) заавал дурдах ёстойг анхаарна уу!