Өтгөн хаталттай хүмүүсийн хооллолтдоо гаргадаг алдаануудын нэг нь хоол, хүнснээсээ хангалттай хэмжээний ислэг авч чаддаггүй.
Тэгвэл хамгийн их ислэг агуулдаг хүнс бол бүхэл үрийн гурил. Учир нь улаан буудайг хальстай нь хамт тээрэмдсэнээр буудайн хальсан дахь ислэг, B-ийн төрлийн амин дэмүүд гурилдаа шингэдэг байна. Ислэг нь хоолыг шингэлж, шимт бодисыг ялган авч, шимгүй бодисыг биеэс гадагшлуулах буюу бүтцэд нөлөөлдөг. Зөвхөн өтгөн хаталтыг бууруулаад зогсохгүй эрүүл мэндэд маш олон ач тустай.
Ээжүүд эрүүл мэндэд сайн бүтээгдэхүүнийг хоол хүнсэндээ хэрэглэхийг хүсдэг ч хүүхдүүд маань эрүүл, органик төрлийн амтыг тэр бүр таашаадаггүй. Тэгвэл хамгийн эрүүл, чанартай, шим тэжээл өндөртэй бүхэл үрийн гурилыг хүнсэндээ хэрхэн нэвтрүүлэх талаар зөвлөе.