Сүүлийн үед буцалсан ус байнга хэрэглэх нь ашигтай гэх болсон. Үүний улмаас хүмүүс түүхий ус ихээр болжээ.
Гэтэл ус болгонд өөр өөрийн гэсэн ашигтай, мөн хортой тал байдаг байна.
Харин буцалсан усан дахь хлор түргэн ширгэдэг тул бага зэрэг халаахад уснаас амархан арилдаг байна.
Усыг буцалгаснаар хлор, хүхэрт устөрөгч арилж, ус зөөлөрч, микро бүтэц нь өөрчлөгдөн, амтгүй болно. Хэрвээ ийм усыг удаан байлгавал нян амархан үржинэ.
Энэ үед мөнгөн аяга, халбага хэрэглэвэл нян үржих нь зогсдог байна. Харамсалтай нь мөнгө ч бас хүнд металл учир бие махбодод алгуурхан хуримтлагдсанаар хордлого үүсгэнэ.
Тиймээс усыг таггүй саванд буцалгаж, бага зэрэг хөргөөд хөргөгчинд түр хадгалж болно.
Хэвлэл мэдээллийн байгууллагууд (Телевиз, Радио, Social болон Вэб хуудаснууд) манай мэдээллийг аливаа хэлбэрээр бүрэн ба хэсэгчлэн авч ашиглах хориотой ба зөвхөн зөвшилцсөн тохиолдолд эх сурвалжийг (ikon.mn) дурдах замаар ашиглах ёстойг анхаарна уу!