Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа, нөхцөлийн талаарх зөвлөмжийг Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газраас хүргэлээ.
Анхаарах зүйлс:
MNS0464:2010 стандартад бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах горимыг заасан тул худалдан авалт хийхдээ дараах горимоор хадгалагдсан эсэхийг анхаараарай.
№ | Бүтээгдэхүүний ялгах онцлог | Хадгалах нөхцөл | Хадгалах хугацаа |
1 | Цөцгийн кремтэй |
0-оос +60 С температуртай хөргүүр, хөргөгчид |
24 цаг |
2 | Шинэ жимс жимсгэнэтэй | ||
3 | Цэлцэн суурьтай | ||
4 | Жимс жимсгэнэ, ногооны нухаш, чанамал, цэлцэнтэй |
0-оос +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид |
48 цаг |
5 | Сүүн кремтэй | ||
6 | Уургийн кремтэй | ||
7 | Шоколадтай |
Эх сурвалж: Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар
Хэвлэл мэдээллийн байгууллагууд (Телевиз, Радио, Social болон Вэб хуудаснууд) манай мэдээллийг аливаа хэлбэрээр бүрэн ба хэсэгчлэн авч ашиглахдаа эх сурвалжаа (ikon.mn) заавал дурдах ёстойг анхаарна уу!