2019/05/20
Америк доллар
МОНГОЛ БАНК:
2,646.21₮
B30
УЛААНБААТАР
18°
|
B30
УЛААНБААТАР
24°
|
B30
УЛААНБААТАР
28°
|
10°
18:00
S32
18°
19:00
S32
17°
20:00
S32
13°
21:00
S31
10°
22:00
S31
23:00
S31
00:00
S31
01:00
S31
02:00
S31
03:00
S31
04:00
S31
05:00
S31

3 минутанд бэлтгэх өндөгтэй өглөөний хоол

СУРТАЛЧИЛГАА
2019 оны 5 сарын 16
Сурталчилгаа

1. Итали маягийн өндөгтэй талх - 2 минут

Бэлтгэх хугацаа - 1 мин, Болгох хугацаа - 1 мин

 

Үндсэн орц:

  • 1 өндөг
  • 1 халбага сүү
  • Талх 2-3 зүсэм
  • Дурын хачир /зайдас, гахайн мах гм/
  • Нэмэлтээр:
    • Бяслаг
    • Цэвэр цөцгийн тос /масло/

Бэлтгэх арга:

  • Богино долгионы зууханд хийж болдог таваг сонгон бага зэрэг тосолно.
  • Тавган дээрээ өндгөө хагалж сүү хачраа нэмэн шар уургийг задарч холилдтол сайтар хутгана.
  • Тавагтай өндгөө богино долгионы зууханд хийж хамгийн өндөр хэмд 30 секунд болгоно.
  • Болсон өндгийг зуухнаас гарган талхныхаа хэмжээнд тааруулан хувааж талхан дээрээ тавина. Өндгөн дээрээ бяслаг эсвэл цөцгийн тос тавьж өгвөл илүү амттай болно.
  • Бэлдсэн өндөгтэй талхаа богино долгионы зууханд хийж 10-15 секунд болгоно.
  • /Бяслаг, цөцгийн тос хайлтал болгоно./

Анхаарах:

  • Хэт болгон түлэхээс сэргийлээрэй.
  • Цэвэр цөцгийн тос, хайлдаг бяслаг өндөгтэй гайхалтай зохицдог.
  • Богино долгионы зуухны хүчин чадлаас шалтгаалан болгох хугацаа их бага байж болно.

2. Мексик омлет - 3 минут

Бэлтгэх хугацаа - 1 мин, Болгох хугацаа - 2 мин

 

Үндсэн орц:

  • 2 өндөг
  • 2 цайны халбага ус
  • 1 цайны халбага цөцгийн тос
  • Нэмэлтээр
    • Үрсэн бяслаг
    • Шинэ ногооны хачир

Бэлтгэх арга:

  • Өндгөө устай холин хутгана.
  • Тавганд цөцгийн тосоо хийн хайлтал нь богино долгионы зууханд болгоно. /Ихдээ15 секунд/ Хайлсан тосон дээрээ өндгөө асган хүнсний скочоор бүрнэ. Скочинд уургарах жижиг зай үлдээгээрэй. Скочны оронд таг ашиглаж болно.
  • Богино долгионы зуухны чадлыг 3⁄4 дээр тааруулж 2 минут болгоно.
  • Өндөгний дээд хэсэг бүрэн болж хатуурсан үед гарган бяслагаа омлетны тал хэсэгтцацаж өгнө. Омлетоо дундуур нь нугалж гадна талд нь шинэ ногооны хачраатавина. Давс перцээр амталж болно.
  • Богино долгионы зуухны бүрэн чадлаар 10 секунд болгоно.

Анхаарах:

  • Бүрэн хатууртал нь болговол амтгүй болно. Гадна талдаа хатуу дотор талдаа зөөлөн чийглэг байх нь илүү амттай болгодог.

3. Овьёос, алимтай өндөг - 3 минут

Бэлтгэх хугацаа - 1 мин, Болгох хугацаа - 2 мин

 

Үндсэн орц:

  • 1 өндөг
  • 1⁄3 цайны аяга сүү
  • 1⁄3 цайны аяга овьёос
  • Бага зэрэг тараг,
  • 1⁄4Алим

Бэлтгэх арга:

  • Өндгөө том цайны аяганд хийж сүү овьёостой сайтар холино.
  • Богино долгионы зууханд хийж 2 минут хүртэл болгоно. Хэт болговол аргууболохыг анхаарна уу.
  • Болсны дараа таргаа дээр нь түрхэж, алимаа жижиглэн тавьж хачирлана.
  • Маш амттай.

Баян өндөгний үйлдвэрийн зөвлөмжөөс...

 

 

 

ikon.mn сайтын Редакцын бодлогын 6.1; 6.2; 6.3 –т дурдсан үндэслэлээр сэтгэгдэл бичих талбарыг хаасан болно.
x