Үхэр үржүүлдэг дэлхийн 210 орноос Монгол үхрийн мах өөхлөг чанараар 12-р байрт, илчлэг чанараар 26-р байрт, хүн амын нэг өдрийн хэрэглээнд ногдох илчлэг, өөхлөг, уураглаг чанарын үзүүлэлтээр дэлхийд 10 дугаар байрт тус тус ордог.
Монгол үхрийн махны УУРАГ нь үл орлогдох амин хүчлийг агуулсан төгс чанартайн дээр хүний өсөлт, хөгжил, нөхөн төлжилт, биеийн дархлааг сайжруулж уургийн хэрэгцээ, энергийн хангамжийг бүрдүүлж өгдөг.
Бордсон малын махны гарц, амт, өнгө, зөөлөн чанар, холбогч эд, булчингийн харьцаа, өөхний тархалт зэрэг нь бордолтын хугацаа, тэжээлийн чанараас хамаарч нэмэгддэг.
МОНБИЙФ брэнд нь Төв аймгийн Сэргэлэн суманд байрлах өөрсдийн үхрийн фермдээ тэжээлийн мэргэжилтэн, малын эмчийн хяналттайгаар шимт баялаг өндөртэй, органик тэжээлээр үхрийг бордож, 17 төрлийн эрүүл мэндийн шинжилгээг тогтмол хийдэг. 100 хоногийн хугацаанд системийн дагуу бордсоны үр дүнд үхрийн мах нь ШИМТЭЙ ЗӨӨЛӨН ШҮҮСЛЭГ болох төдийгүй, үхрийн маханд олеины хүчлийн хэмжээ нэмэгдэж 20-26%-д хүрэх ба махны амтлаг байдлыг улам ихээр нэмэгдүүлдэг байна. Олейны хүчил нь эрүүл өөхний хүчил гэж тооцогддог бөгөөд эрүүл мэндэд маш их ашиг тустай. Жишээ нь:
МОНБИЙФ брэнд ШИМТЭЙ ЗӨӨЛӨН ШҮҮСЛЭГ махтай, бүрэн шинжилгээнд хамрагдсан, эрүүл Монгол үхрийн махыг хэрэглэгчдийнхээ гарт хүргэхэд бэлтгэж, ISO9001 эрүүл ахуйн шаардлага хангасан үйлдвэрт ангилан савласнаар, Улаанбаатар хотын худалдааны цэгүүдэд байршуулан хэрэглэгчдэдээ улам ойртсоор байна.
Хэвлэл мэдээллийн байгууллагууд (Телевиз, Радио, Social болон Вэб хуудаснууд) манай мэдээллийг аливаа хэлбэрээр бүрэн ба хэсэгчлэн авч ашиглахдаа эх сурвалжаа (ikon.mn) заавал дурдах ёстойг анхаарна уу!