2020/10/27
Америк доллар
МОНГОЛ БАНК:
2,852.81₮
B30
УЛААНБААТАР
|
-10°
B30
УЛААНБААТАР
|
-7°
B30
УЛААНБААТАР
10°
|
-5°
17:00
S32
18:00
S31
19:00
S31
-1°
20:00
S31
-2°
21:00
S31
-3°
22:00
S31
-4°
23:00
S31
-4°
00:00
S31
-5°
01:00
S31
-5°
02:00
S31
-5°
03:00
S31
-5°
04:00
S31
-6°

QUIZ: ТА ЦАГААН ИДЭЭНИЙ ТУХАЙ ХЭР САЙН МЭДЭХ ВЭ?

A.Жаргал
2015 оны 11 сарын 23
iKon.MN
0/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
1. Цөцгий нь цагаан идээний ямар төрөлд багтах вэ?
Исэг
Тослог
Уураглаг
2
2. Ээдэм, аарц зэргийг шүүх үед тунаран ялгардаг шингэн идээг юу гэдэг вэ?
Шар сүү
Шүүрмэг
Цэгээ
3
3. Ямар малын сүүгээр өрөм загсаадаггүй вэ?
Гүү
Ингэ
Сарлаг
4
4. Зарим нутагт “шаг” хэмээн нэрлэдэг цагаан идээний төрөл?
Шар тос
Хайлмаг
Зөөхий
5
5. Бяслагийг ямар сүүгээр хийдэг вэ?
Түүхий сүүгээр
Болсон сүүгээр
Түүхий, болсон аль ч сүүгээр хийнэ.
6
6. Айраг сайхан исгэхийн тулд:
Зуны улиралд олон удаа, намрын улиралд арай цөөн бүлэх хэрэгтэй.
Зуны улиралд цөөн, харин намрын улиралд олон удаа бүлэх хэрэгтэй.
Айраг бүлэх давтамж нь зун, намрын улиралд ялгаагүй байна.
7
7. Ингэний сүүгээр хийсэн ааруул ямар онцлог шинжтэй байдаг вэ?
Бор шаргал өнгөтэй, тослог ихтэй
Царцсан өөх шиг цав цагаан, идэхэд зөөлөн
Цайвар өнгөтэй, хурдан хатдаг, хатуу
8
8. Сүүний ээдэмд шар усыг нь шингээн, ширгээж болгодог идээ?
Ээдэм
Ширгэдэс
Ээзгий
9
9. Сүү хөөрүүлсэн тогоонд наалдаж үлдсэн уургаар баялаг, амтлаг идээг ... гэнэ.
Өрөм
Хусам
Цөцгий
10
10. Өнгө засдаг өлтэй цагаан Амт засдаг ашигтай цагаан Тэр юу вэ?
Сүү
Тараг
Ааруул

Түр хүлээнэ үү...
x