Хогоо хэрхэн ангилж хаях талаар зааварчилгааг хүргэж байна.
Цэнхэр өнгийн уутанд: Цаас - Дэвтрийн болон цагаан цаас, бүх төрлийн цаасан хайрцаг /Нороогүй, хоол хүнсний бохирдолгүй байх/
Улбар шар өнгийн уутанд: Шил лааз - Архи, пиво, дарсан ногооны шил, лаазалсан бүтээгдэхүүний сав, ундааны лааз, шил, савны төмөр таг /Савыг сулласан байх/
Ногоон өнгийн уутанд: Хуванцар - ундаа, ус хоолны хуванцар сав, гялгар уут, гоо сайхан, ахуйн бүх төрлийн хуванцар /Савыг сулласан байх/
Бор өнгийн уутанд: Органик хүнс - Кофе цайны шаар, сүүн бүтээгдэхүүн, хоолны үлдэгдэл, гурилан бүтээгдэхүүн, хүнсний ногоо болон жимс, жимсний хальс, яс махан бүтээгдэхүүн, өндөг, өндөгний хальс /Хүнсний шингэн хэсгийг шүүсэн байх, тос болон хатуу хог хаягдалтай холихгүй байх/
Саарал өнгийн уутанд: Үнс /Бусад ахуйн хаягдалтай холихгүй байх, хөрсөн үнсийг шигшин дутуу шатсан хэсгийг болон хаягдлыг ялгах, үнсийг шуудайд ууталж, амыг сайтар боож тээвэрлэхэд бэлтгэх/
Хар өнгийн уутанд: Бусад хог /Дахин боловсруулаагүй байгаа бусад хог/
Эх сурвалж: Улаанбаатар хотын Захирагчийн ажлын алба