2020 оны 5 сарын 14
Сүүлийн жилүүдэд эрүүл буюу хоргүй, аюулгүй махыг бэлтгэх, нийлүүлэхтэй хамаарал бүхий субьектүүд нь анхаарч мөрдөж гүйцэтгэх шаардлагатай хүнсэндээ мах хэрэглэгч хүн төрөлхтөнд нийтлэг үйлчилдэг хууль, зарчим, ажил, үйлчилгээний талаар бидний цөөхөн судлаач, мэргэжилтэн нар уйгагүй бичиж, ярьж байгаа ч манай улсын төр, засаг, хүнс-махны асуудал эрхэлсэн төрийн захиргааны төв болон бусад байгууллагууд, амьтны эрүүл мэндийн үйлчилгээ үзүүлэгчид, мал, амьтан эзэмшигч, малчин, фермерүүдийн баримталж, явуулж буй бодлого, үйл ажиллагаа, үйлчилгээ нь хортой, аюултай махыг л бий болгоход илүүтэй ач холбогдол өгсөөр явж байна. Үнэхээр ойлгохгүй учраас уу, мэдэж байгаа ч зориудаар уу гэдгийг нь ялгаж салгахад төвөгтэй л байна.