2018 оны 12 сарын 20
Монгол Улсын нэг хүнд ногдох архины хэмжээ 8.2 литр гэнэ. Энэ тоо 2016 онд 8.0, 2015 онд 7.1 литр байжээ. Өөрөөр хэлбэл, архины үйлдвэрлэл нэмэгдсэн нь нэг хүнд ногдох архины хэмжээ өсөхөд нөлөөлсөн байна. 2017 оны байдлаар манай улсад үйл ажиллагаа явуулах зөвшөөрөлтэй спиртний ес, архины 45, дарсны 10, шар айрагны 19 үйлдвэр байна гэсэн тооцоог Үндэсний статистикийн хорооны Хүнсний аюулгүй байдлын статистик үзүүлэлтүүд-2017 судалгаанд дурджээ. Сэтгэл сэрдхийлгэм донтох эмгэгээр хүнд өвдөж, өвчнөө анагааж чадсан Б.Пилжирмаа эгчтэй уулзах завшаан тохиов. Бид түүний яриаг уншигч танд хүргэе.