2019 оны 8 сарын 30
Сүүлийн жилүүдэд хоол хүнсэн дэх эслэгийн хэмжээний талаар нэлээд ярих болжээ. Энэ талаар бид Хүнсний технологич, Австрали Улсын Флиндерсийн Их Сургуулийн Хоол зүйч магистр Б. Болорчимэг-с мэдээлэл авсан юм.
Хоол хүнсний үндсэн шимт бодис нь уураг, өөх тос, нүүрс ус, аминдэм, эрдэс бодисын зохистой хэмжээнээс бүрддэг. Харин эслэг нь нүүрс усны бүлэгт хамаарагддаг ба уусдаг, уусдаггүй хоёр төрөлтэй. Эдгээр төрөл нь хоёулаа хүний биед хэрэгтэй, бидний идэж заншсан ургамлын гаралтай үр тариа, жимс, хүнсний ногоо, самрын бүлгийн бүтээгдэхүүнд ихээр агуулагддаг. Эслэгийг өдөр бүр зохистой хэмжээгээр хэрэглэх ёстой. Сүүлийн жилүүдэд хүн амынхаа эрүүл мэндийг онцгойлон чухалчилдаг хөгжингүй улс орнуудын зохистой хооллолтын зөвлөмж дахь эслэгийн хэмжээ нэмэгдэж, эслэг агуулсан хүнсний бүтээгдэхүүний хангамж, хэрэглээг нэмэгдүүлэх тал дээр онцгой анхаарч байна.