Уншиж байна ...
ХУУЧИРСАН МЭДЭЭ: 2013/11/01-НД НИЙТЛЭГДСЭН

Жигнэсэн төмс хамгийн витаминлаг

Өдрийн шуудан
2013 оны 11 сарын 1
Өдрийн шуудан
Зураг зураг
Төмсийг хальстай нь чанавал 75 хувь витаминаа хадгалдаг
  • Байхуу цайг амттай болгохын тулд түүнийг хадгалж байгаа саванд нь нимбэгний хальс хийж болно.
  • Төмсийг хальстай нь чанавал 75, хальсыг нь арилгаж бүхлээр нь чанавал 60-70, хэрчиж чанавал 35-50 хувийн витаминаа хадгалдаг. Харин төмсийг хальстай жигнэвэл түүнээс ч их хэмжээгээр витаминаа хадгалж үлддэг.
  • Өндөгний муудсан эсэхийг мэдэхийн тулд гэрэлд хар. Муудаагүй өндгөн дотор толбо харагдана, харин муудсан өндөг нэвт гэрэлтэхгүй. Мөн муудсан өндгийг давстай усанд хийхэд хөвнө.
Зураг